Home » Blogs » Jeugdherinneringen

Jeugdherinneringen

5 juli 2017 | 0 Reacties

De expositie ‘Doar bluit mien eerdappellaand” trekt vele nieuwe bezoekers. Akkerbouwers komen van heinde en verre naar ons toe. Gesprekken over de teelt, de grond, de velden. Hoe kunstenaars de aardappelakkers interpreteren krijgt niet altijd goedkeuring. Teveel water op het land, de aardappels bloeien niet mooi genoeg. Twee werelden die bij elkaar komen, ik geniet!

Zij groeide op in Noord-Groningen op een akkerbouwbedrijf. Samen met haar moeder kwam ze. Kritische kijkers met veel verstand van de aardappelteelt.
Het schilderij van Elwin van der Kolk raakte direct, het licht, de haas, de aardappelruggen. Het beeld uit haar jeugd. Ik gaf het schilderij mee. In Amsterdam geniet ze van deze prachtige herinnering aan een onbezorgde jeugd.

#kunstisemotie

Schilderij: Elwin van der Kolk, Het hazenpad, acryl op paneel, 15 x 55 cm.

0 reacties

Reageer

Pin It on Pinterest

Share This