Nieuws

Galerie Het Raadhuis is verhuisd naar Uithuizen

Galerie Het Raadhuis is verhuisd naar Uithuizen. Aan de rand van het dorp met prachtig weids uitzicht bent u iedere eerste zondagmiddag van de maand welkom in het atelier van Theo Onnes en in de kunstuitleen. Check voor uw bezoek www.atelierroutehogenoorden.jouwweb.nl of bel of Whatsapp (06-30289626) van tevoren!

Galerie Het Raadhuis gesloten vanwege COVID-19

Voortschrijdend inzicht over de ontwikkelingen rondom COVID-19 hebben ons doen besluiten onze open huis weekenden niet door te laten gaan. Wilt u uw schilderijen uit de kunstuitleen ruilen of terugbrengen dan kan dat alle dagen van de week na afspraak. Bel of stuur een WhatsApp-bericht om daarvoor af te spreken (06-30289626).

Solo-expositie en open atelier Theo Onnes

Kunstenaar Theo Onnes (1957) woont en werkt in het voormalige Raadhuis van Eenrum op het Hogeland van Groningen. Het Hogeland is een onuitputtelijke inspiratiebron voor hem: licht in een sloot, omgeploegd land, de zon op de rug van een geit, een pasgeboren kalf. Theo wordt geraakt door dit op het eerste oog zo alledaagse leven om hem heen. In alle ruimtes van het voormalige Raadhuis is in oktober een solo-expositie van Theo’s nieuwste werk. Ook is Theo’s atelier geopend. Open atelier en expositie nieuwste werk van Theo Onnes in het Raadhuis van Eenrum van 5 t/m 27 oktober op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.  

Open Monumentenweekend op 14 en 15 september

Wij doen mee aan het jaarlijkse Open Monumentenweekend op 14 en 15 september. We zijn dan van 11.00 tot 17.00 uur geopend. In oktober zijn wij op zaterdag en zondag open van 13.30 tot 16.30 uur geopend. U bent welkom in het atelier van kunstschilder Theo Onnes, in onze kunstuitleen, in de grote hal, de gang en de overloop is een expositie en u mag een kijkje nemen in ons huis. Wij hopen u één van deze weekenden te ontmoeten.

Expositie najaar 2019

In oktober zijn wij op zaterdag en zondag open van 13.30 tot 16.30 uur geopend. U bent welkom in het atelier van kunstschilder Theo Onnes, in onze kunstuitleen, in de grote hal, de gang en de overloop is een expositie en u mag een kijkje nemen in ons huis. Wij hopen u één van deze weekenden te ontmoeten.

Expositie: De Finale, Het Hogeland – 18 mei t/m 14 juli 2019

Expositie: De Finale, Het Hogeland - 18 mei t/m 14 juli 2019

 

De Finale: de laatste expositie in Het Raadhuis, een ode aan Het Hogeland. Na 13 jaar komt er een einde aan een prachtig tijdperk.Vele openingen, feesten, hoogtepunten, successen. Mooie ontmoetingen, nieuwe contacten en vriendschappen. Een geweldige en zeer intensieve periode. De Finale, de laatste expositie in Het Raadhuis. Dank aan onze kunstenaars, al die vakmensen die hun mooiste werken bij ons exposeerden. Dank aan onze bezoekers. Dank aan onze klanten, zonder jullie was het niet gelukt!

 

Deze keer geen feestelijke opening, wél een afsluiting. De laatste 2 weekenden van de expositie bent u welkom om het glas met ons te heffen en voor de laatste keer te komen genieten van een héél Raadhuis vol kunst!

 

Wij zetten onze kunstuitleen voort in combinatie met een (kleine) expositie in voor- en najaar. Via onze website en onze social media kanalen houden wij u op de hoogte van de exacte data.

 

Met plezier nodigen wij u uit om te komen genieten van de nieuwe expositie.

 

Theo en Ankie Onnes

 

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur en op afspraak

Een moeilijke beslissing!

Oktober 2006, de eerste expositie in het Raadhuis. Ons grote avontuur begon! We hebben genoten van prachtige exposities, van contacten met kunstenaars en bezoekers. Mooie, plezierige en succesvolle jaren volgden. Oktober 2014, we kochten een voormalige basisschool in Wehe Den Hoorn waar we met succes een centrum voor de amateurkunst startten. 60 cursisten komen wekelijks bij ons schilderen. Voor onze workshops altijd een wachtlijst. Heerlijke dagen, met fijne mensen om ons heen. Al die jaren deelden we ons Raadhuis en onze School met bezoekers, met kunstenaars en met leerlingen. Privé en bedrijf liepen in elkaar over. 12,5 jaar later, ons leven is veranderd. Verrijkt met kleinkinderen maar ook de zorg van ouder wordende ouders. Omdat we het maar één keer kunnen doen, geven we een andere draai aan ons leven en aan ons werken. Een moeilijke keuze, die ons wel een jaar kostte. Wikken en wegen. Heel veel praten met dierbaren en met elkaar. Twijfels en tranen. Vanaf september wordt het Raadhuis alleen ons woonhuis. De exposities en kunstuitleen zetten we voort in onze School in Wehe Den Hoorn. Een sfeervolle locatie. Velen van u kennen het al van eerdere exposities, workshops en open atelier. De wekelijkse schilderlessen stoppen. De workshops zetten we voort in het huis van docente Antje Sonnenschein. We continueren onze midweken buiten schilderen op Het Hogeland. In Wehe den Hoorn maken we 2 exposities per jaar, in het voor- en in het najaar zijn we open. Exacte tijden volgen! Wij verheugen ons op meer privétijd met ons gezin, met familie en vrienden. We verheugen ons op vrije weekenden, op reizen naar verre oorden en met ons kampeerbusje. En natuurlijk verheugen we ons erop u in september weer te ontmoeten in Wehe Den Hoorn. T/m 12 mei kunt u nog genieten van de solo-expositie van Elwin van der Kolk, daarna volgt t/m eind juli de thema-exposities “Het Hogeland”. Na de verhuizing verrassen wij u in september met een prachtige expositie op onze nieuwe locatie! Veel hartelijke groeten van Theo en Ankie!

Elwin van der Kolk, Passie voor vogels!

Expositie: Elwin van der Kolk, Passie voor vogels! - 16 maart t/m 12 mei 2019

 

Zaterdag 16 maart feestelijke opening om 14.30 uur.Nico de Haan, dé vogelkenner van ons land en bekend van o.a. het tv-programma De baardmannetjes, spreekt het openingswoord.

 

Elwin van der Kolk (1972), is bioloog en natuurschilder.

'De schoonheid van de natuur blijft mij boeien. Met name vogels steken daar met kop en vleugels boven uit. Ik ben steeds meer onder de indruk van hun perfectie. De diversiteit aan vormen, kleuren, patronen, gedragingen en geluiden is zo groot, dat ik er nooit genoeg van zal krijgen. Van jongs af aan probeer ik hun vorm te vangen in klei, potlood. Lego, hout en de afgelopen 30 jaar vooral met acrylverf. Mijn doel is om hun schoonheid vast te houden, te begrijpen. Ontmoetingen met vogels staan dan ook aan de basis van mijn schilderijen. Ik wil de schoonheid laten zien in iets waar anderen misschien aan voorbij gaan. Het mooie van een Vierkante meter natuur."

Elwin mag zich één van de bekendste vogelschilders van Nederland noemen. Hij is huisiIIustrator van de Vogelbescherming en maakte illustraties voor talloze publicaties van o.a. KNNV-uitgeverij en SOVON. Zijn werk werd 9 keer toegelaten tot de prestigieuze expositie Birds in Art in de VS en hij is lid van de Society of Animal Artists.

   

Zaterdag 16 maart feestelijke opening om 14.30 uur.Nico de Haan, dé vogelkenner van ons land en bekend van o.a. het tv-programma De baardmannetjes, spreekt het openingswoord.

 

Met plezier nodigen wij u uit om de opening met ons te vieren en te komen genieten van de expositie.

 

Theo en Ankie Onnes

 

Wintersluiting van 17 december 2018 t/m 15 maart 2019

GalerieHetRaadhuis-Feestdagen2018 Galerie Het Raadhuis is gesloten van 17 december 2018 t/m 15 maart 2019. Zaterdag 16 maart 2019 feestelijke opening van de solo-expositie van vogelschilder Elwin van der Kolk. Om 14.30 uur spreekt Nico de Haan (bekend van het tv-programma Baardmannetjes) het openingswoord.

Vanaf 3 november 2018 solo-expositie van Sonja Brussen

De voorbereidingen voor de solo-expositie van Sonja Brussen zijn in volle gang. Vanaf 3 november kunt u op onze benedenverdieping genieten van ruim 30 prachtige, expressionistische landschappen. De 2 andere etages zijn gevuld met werken van onze vaste groep kunstenaars.  

Expositie Ode aan De Ploeg en 15 en 16 september Ploeg weekend

2018 is uitgeroepen tot Ploegjaar, het is 100 jaar geleden dat de kunstenaarsvereniging De Ploeg werd opgericht. De leden uit de begintijd werden bekend om hun expressionistische schilderijen van het Groninger landschap. Voor veel hedendaagse kunstenaars is dit nog steeds een grote inspiratiebron. Galeriehouder Ankie Onnes vroeg 13 kunstenaars zich te laten inspireren door de werkwijze, het kleurgebruik en de onderwerpen van De Ploeg. De expositie Ode Aan De Ploeg is van 4 augustus t/m 28 oktober 2018 in onze Galerie te zien. 15 en 16 september: Een heel weekend De Ploeg zien en beleven. Er is een fiets- en autoroute samengesteld die exposities in Museum Wierdenland, Borg Verhildersum en Galerie Het Raadhuis verbindt.Voor meer informatie zie www.waddenland.groningen/deploeg    

Solo-expositie van Cees Vegh

In zijn allereerste solo-expositie, van 26 mei t/m 29 juli, brengt Cees Vegh een ode aan het Nederlands landschap.

Jubileumexpositie Holt

Op zaterdag 25 maart 2018 starten wij met de jubileumexpositie '20 jaar Holt'. Holt is de vereniging van Noordelijke hoogdrukkers.

Toyisme: mini-expositie tot en met 17 december

Naar aanleiding van het 25 jarig bestaan van de kunststroming Toyisme kunt u in Galerie Het Raadhuis en op 24 andere locaties in het Noord-Nederland werk zien van deze verrassende kunststijl.  

Solo-expositie Antje Sonnenschein

De voorbereidingen voor de solo-expositie van Antje Sonnenschein zijn in volle gang. Zondag 12 november feestelijke opening. Om 14.30 uur spreekt René Paas, Commissaris van de Koning, het openingswoord. U bent van harte welkom!

Het Wad

Vanaf 16 september start de thema-expositie Het Wad met werk van 14 kunstenaars.

Gewijzigde openingstijden

Vanaf 10 juni is Galerie Het Raadhuis geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Pin It on Pinterest