Home » Blogs » Het Hogeland naar Mauritius

Het Hogeland naar Mauritius

1 juni 2018 | 1 reactie

Vanwege het werk van haar man heeft ze al op vele plekken op de wereld gewoond. Op een mooie zomerdag ontmoette ik haar in de Galerie. We raakten in gesprek over de schoonheid van het Hogeland. Ze was met haar gezin op vakantie in Nederland, haar roots liggen in Baflo.
Weer thuis in het tropische Mauritius bleef ze me volgen op Facebook.
Vorige week hadden we intensief contact, de schilderijen van Cees Vegh lieten haar niet los. Ze raakten haar, dat gevoel van dat land van haar jeugd.
Deze zomer komt ze weer, dit prachtige schilderij bewaar ik voor haar.

Een klein stukje van onze mooie gesprekken mag ik met u delen:

“Voor mij is het echt die ingehouden schoonheid, zo stil en perfect. En het licht op het water en in de lucht is zoals ik het in gedachten zie. Ik kan het land zelfs bijna ruiken! Ik word er blij van als ik er naar kijk, telkens weer.”

Dankjewel Marja Medendorp-Allan

 

 

#kunstisemotie

1 Reactie

  1. sybrandenhenk

    Ik kan mij dat gevoel voorstellen. In Mauritis heb je dan toch een stukje thuis aan de muur

    Antwoord

Reageer

Pin It on Pinterest

Share This