Home » Blogs » Tranen

Tranen

26 augustus 2017 | 0 Reacties

Iedere expositie komt ze, Dingena.
Ze geniet intens. Vaak drinken we een kopje thee en genieten samen van een fijn gesprek. Mijn man heeft niet zoveel met kunst vertelde ze me ooit.
Hij vindt dat je net zo goed een foto op kunt hangen. Op een middag kwamen ze toch samen binnen en wat gebeurde was heel bijzonder, hij werd geraakt door een schilderij van Cees Vegh. Sinds 2 jaar hangt het in hun kamer en ze genieten er iedere dag van. Ook in de vorige expositie werden ze geraakt door een schilderij van Cees. Vanwege de vakantie haalden ze het onlangs op. Natuurlijk bekeken ze ook de nieuwe expositie.

Wat er toen gebeurde kunt u hieronder lezen.
Het is een heel emotioneel besluit geweest of het schilderij blijft of niet. Allereerst voor jullie: hij blijft!
Toen wij de galerie binnen liepen om ons “Grunninger Laand” op te halen, zag Paul dit schilderij en was er helemaal weg van! Ik was wat onzeker. Toen jij het bij ons gebracht had en wij het hadden opgehangen heb ik een fotootje naar mijn tweelingzus gestuurd met de vraag wat zij er van vond. Zij antwoordde dat als mijn vader in de huiskamer had gestaan zijn ogen hadden geglommen. Onze vader is 18 jaar geleden overleden en was scheepsbouwer/tekenaar. Alhoewel hij altijd met grote zeeschepen heeft gewerkt, had hij graag na zijn pensioen met oude schepen willen werken. Dit heeft hij niet meer mee mogen maken.
Het schilderij bracht dus tranen bij mij. Zondag vlogen we boven Texel en zag ik het wad liggen, precies de kleuren die in dit schilderij voorkomen. Zondag was een prachtige, hoopvolle, zonnige dag. De combinatie van deze emoties moeten bij mij een plek vinden.
Het schilderij is hier thuis! ( hoe bedoel je, kunst is emotie 🙂 ) Bedankt!

Dingena en Paul, heel veel dank dat ik dit zeer persoonlijke verhaal mag delen.
Het is fijn om te kunnen laten zien wat kunst kan losmaken en betekenen. Dat kunst meer is dan een mooi plaatje aan de muur, dat het zo kan raken.

Dank Cees Vegh voor je prachtige werk, je vakmanschap en het gevoel dat je in je werk legt. Weergaloos!

Schilderij Cees Vegh, “Aan land” 40 x 120 cm. olie op doek.

0 reacties

Reageer

Pin It on Pinterest

Share This