Home » Blogs » Ruwe bolster, blanke pit

Ruwe bolster, blanke pit

9 juni 2017 | 0 Reacties

Zoveel te vertellen, ieder weekend leuke, bijzondere, soms aangrijpende verhalen. Ik geniet van mijn leven van, voor, met en tussen de kunst. Van fijne ontmoetingen en gesprekken.

Vorig jaar kwam ze binnen, Hetty.
Ze nam de moeite om vanuit Zwolle de reis naar Eenrum te maken. We hadden een fijne ontmoeting, Hetty werd geraakt door de kunst.
Zij heeft voor mij een prachtig persoonlijk verhaal geschreven wat ik met u mag delen.

Jaren 90, tijdens het rijden van een kunstroute, zag ik voor het eerst schilderijen van Theo Onnes. Mijn vriendin kocht direct een prachtige koe. Nu, jaren later, kom ik bij Galerie Het Raadhuis in Eenrum. Voel direct de goede sfeer, zie de de meest mooie werken. Als ik rondstruin in de kunstuitleen ruimte zie ik hoog in de nok een prachtige mannenhand met een klaproos. Ik loop nog een keer rond en kom weer bij de hand terecht. De combinatie van de sterke hand en de kwetsbare bloem doet me denken aan een goede vriend die er krachtig uitziet en het heel moeilijk heeft. De naam van het schilderij klopt: Ruwe bolster, blanke pit. En blijkt, voor mij onverwacht, gemaakt door Theo. Het is zelfs zijn eigen hand. Ankie haalt hem voor me naar beneden. Ik neem hem mee, voor een half jaar. Al snel raakte ik eraan gehecht en inmiddels is hij van mij.

Dank Hetty, wij zijn blij dat het schilderij bij jou mag blijven!

#kunstisemotie

0 reacties

Reageer

Pin It on Pinterest

Share This