Home » Blogs » Kunst op de werkvloer

Kunst op de werkvloer

13 oktober 2016 | 0 Reacties

Kunst binnen bedrijven zorgt voor een aangename en inspirerende omgeving. Het biedt een belangrijke bijdrage aan de beleving van het gebouw. De invloed van kunst in de werkomgeving reikt verder dan het oog alleen. Kunst kan zorgen voor een rustpunt en voor een moment van bewondering.
Ook blijkt kunst op de werknemers een stimulerende invloed te hebben. Het is uit ervaring gebleken dat kunst van meerwaarde is voor de verbetering van het werkmilieu en het welbevinden van de werknemers. De Engelse psycholoog dr. Aric Sigman heeft toonaangevend onderzoek verricht als het gaat om kunstbeleving binnen de kantoormuren en is tot de conclusie gekomen dat kunst hier de creativiteit stimuleert en stress vermindert.

Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft deze theorie goed begrepen en heeft een kunstuitleen voor haar medewerkers.

Onlangs kocht de Hogeschool een schilderij van Theo ter uitbreiding van de collectie.
Dinsdag werd het schilderij door de bode gehaald.
Vandaag kreeg ik een mailtje:
We zijn er zo blij mee, het schilderij is direct uitgeleend en er zijn al 5 reservering voor.

Schilderij: Theo Onnes, Schiermonnikoog, acryl op paneel, 40 x 140 cm.

#Wijzijnzoblij.

img_4563

img_4526

0 reacties

Reageer

Pin It on Pinterest

Share This