Home » Blogs » Ruim leven……

Ruim leven……

3 augustus 2016 | 0 Reacties

SONY DSC

SONY DSC

Op een mooie zonnige ochtend kwam ze, Bo Scheeringa.
Fotografe is ze en ze heeft een prachtig project: “Ruim Leven”.
Voor dit project maakte ze foto’s van ons en van ons pand en vroeg wat ruim leven voor ons betekent.
Onze bijdrage komt in het te realiseren boek.

Hieronder haar informatie:

Ruim Leven in Groningen, letterlijk en figuurlijk. Ruimte: geen verstikkende drukte, maar altijd een horizon in zicht, ruimte om van de stilte te genieten, ruimte om jezelf te kunnen zijn. Lucht: schone lucht, maar ook lucht en ruimte om adem te halen, lucht is ook rust. Ruim leven is een goed leven.
D.m.v. een fotoproject wil ik laten zien hoe fijn en bijzonder het is om in Groningen en met name het Hoogeland, te leven, een ode aan de streek en haar bewoners.
Ik maak portretten van bewoners van Groningen en fotografeer hun leefomgeving.
Het resultaat bestaat uit 3 onderdelen:
• Een expositie die zal starten op een of meerdere van de gefotografeerde locaties in de provincie, als publiekstrekker naar de regio. Daarna zal de expositie door Nederland reizen en potentiële toeristen nieuwsgierig maken naar Groningen.
• Een boek met een selectie van de foto’s en verhalen . Het boek bevat sfeervolle portretten, landschapsfoto’s en foto’s van de leefomgeving van de geportretteerden, aangevuld met hun persoonlijke verhalen en informatie over de directe omgeving.
• Daarnaast zullen we via Social Media het begrip ‘Ruim Leven’ bekendheid geven en definitief koppelen aan de provincie Groningen. Lezers worden uitgenodigd berichten te plaatsen m.b.t hun beleving van Ruim Leven in de provincie.

Dankje Bo, het was een fijne ontmoeting en wij zijn er trots op dat we in je boek komen!

0 reacties

Reageer

Pin It on Pinterest

Share This