Home » Blogs » ZESTIG JUWELEN

ZESTIG JUWELEN

16 oktober 2014 | 0 Reacties

Over 3 weken start de solo-expositie van Piet van de Hoef.
Piet (1949) woont en werkt in Almelo, hier was hij 25 jaar werkzaam als huisarts. Daarna ging hij naar de Klassieke Academie in Groningen, waar hij na 5 jaar met de eerste lichting studenten afstudeerde. Sindsdien is hij als kunstschilder full-time aan het werk.

‘Op de academie kreeg ik het advies een thema te kiezen en me daar in te specialiseren. Maar ik had eerder heel bewust voor het vak van huisarts, een generalist, gekozen. Een deelgebied zoals ogen, oren, zenuwstelsel,was te beperkt, liever alles, dat vond ik boeiender.
Zo heb ik in mijn nieuwe vak ook geen keus gemaakt. Alleen landschap of stilleven, alleen één materiaalkeuze zou me gaan vervelen. Ik was ervan overtuigd dat de thema’s en onderwerpen vanzelf zouden komen bovendrijven. Bovendien zou de herkenbaarheid ook door het handschrift duidelijk worden.Alles wat als boeiend ervaren wordt, kan geschilderd worden, dit kan bepaald worden door het onderwerp, de schoonheid of juist de lelijkheid, het licht.
Ook is het prettig een tijd met één onderwerp aan de gang te gaan, dan zie je ook ontwikkeling en doe je de meeste ontdekkingen.’

Gistermiddag kwam Piet met een auto vol juwelen, 60 nieuwe schilderijen voor zijn solo-expositie, stadsgezichten, landschappen, stillevens en oh wat was het heerlijk om samen de schilderijen te bekijken, te bespreken en te bewonderen.

Folkingestraat

Dit prachtige stadsgezicht van Groningen (Folkingestraat) hangt alvast in mijn kantoor, zo kan ik al lekker voorgenieten.

0 reacties

Reageer

Pin It on Pinterest

Share This