Voorgaande exposities

14 en 15 september 2019

Wij doen mee aan het jaarlijkse Open Monumentenweekend op 14 en 15 september.

We zijn dan van 11.00 tot 17.00 uur geopend. In oktober zijn wij op zaterdag en zondag open van 13.30 tot 16.30 uur geopend.

U bent welkom in het atelier van kunstschilder Theo Onnes, in onze kunstuitleen, in de grote hal, de gang en de overloop is een expositie en u mag een kijkje nemen in ons huis.

Wij hopen u één van deze weekenden te ontmoeten.

Oktober 2019

In oktober zijn wij op zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur geopend.

U bent welkom in het atelier van kunstschilder Theo Onnes, in onze kunstuitleen, in de grote hal, de gang en de overloop is een expositie en u mag een kijkje nemen in ons huis.

Wij hopen u één van deze weekenden te ontmoeten.

18 mei t/m 14 juli 2019

De Finale: de laatste expositie in Het Raadhuis, een ode aan Het Hogeland. Na 13 jaar komt er een einde aan een prachtig tijdperk.Vele openingen, feesten, hoogtepunten, successen. Mooie ontmoetingen, nieuwe contacten en vriendschappen. Een geweldige en zeer intensieve periode.
De Finale, de laatste expositie in Het Raadhuis. Dank aan onze kunstenaars, al die vakmensen die hun mooiste werken bij ons exposeerden. Dank aan onze bezoekers. Dank aan onze klanten, zonder jullie was het niet gelukt!

Deze keer geen feestelijke opening, wél een afsluiting. De laatste 2 weekenden van de expositie bent u welkom om het glas met ons te heffen en voor de laatste keer te komen genieten van een héél Raadhuis vol kunst!

Wij zetten onze kunstuitleen voort in combinatie met een (kleine) expositie in voor- en najaar. Via onze website en onze social media kanalen houden wij u op de hoogte van de exacte data.

Met plezier nodigen wij u uit om te komen genieten van de nieuwe expositie.

Theo en Ankie Onnes

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak

Zaterdag 16 maart t/m zondag 12 mei 2019

Elwin van der Kolk (1972), is bioloog en natuurschilder.
‘De schoonheid van de natuur blijft mij boeien. Met name vogels steken daar met kop en vleugels boven uit. Ik ben steeds meer onder de indruk van hun perfectie. De diversiteit aan vormen, kleuren, patronen, gedragingen en geluiden is zo groot, dat ik er nooit genoeg van zal krijgen. Van jongs af aan probeer ik hun vorm te vangen in klei, potlood. Lego, hout en de afgelopen 30 jaar vooral met acrylverf. Mijn doel is om hun schoonheid vast te houden, te begrijpen. Ontmoetingen met vogels staan dan ook aan de basis van mijn schilderijen. Ik wil de schoonheid laten zien in iets waar anderen misschien aan voorbij gaan. Het mooie van een Vierkante meter natuur.”
Elwin mag zich één van de bekendste vogelschilders van Nederland noemen. Hij is huisiIIustrator van de Vogelbescherming en maakte illustraties voor talloze publicaties van o.a. KNNV-uitgeverij en SOVON. Zijn werk werd 9 keer toegelaten tot de prestigieuze expositie Birds in Art in de VS en hij is lid van de Society of Animal Artists.

Zaterdag 16 maart feestelijke opening om 14.30 uur.
Nico de Haan, dé vogelkenner van ons land en bekend van o.a. het tv-programma De baardmannetjes, spreekt het openingswoord.

3 november t/m 16 december 2018

De natuur is de grootste inspiratiebron voor Sonja Brussen.

Ze werkt het liefst buiten met de natuur als haar atelier. Ze gaat erop uit om het moment te vangen, de snelheid van het licht, deverandering van de wolken; het is een jacht en een dagelijkse zoektocht naar licht, lucht en ruimte. Met een stevige impressionistische toets maakt Sonja schilderijen met een zeer eigen karakter. In het veld laat ze zich beïnvloeden door wat er gaande is in de natuur: kou, wind, regen maar ook de zon, alles heeft zijn uitwerking op haar werk. Voor deze expositie maakte Sonja 30 nieuwe werken waarmee onze benedenverdieping wordt gevuld.

Op de beide andere verdiepingen tonen we verschillende werken van onze vaste kunstenaars. Ook deze werken hebben de natuur als onderwerp.

Zondag 4 november feestelijke opening om 14.30 uur.

Prof. Dr. Dick Hoekstra, wetenschapper en kunstliefhebber spreekt het openingswoord.

Met plezier nodigen wij u uit te komen genieten in onze Galerie.
Theo en Ankie Onnes

4 augustus t/m 28 oktober 2018

2018 is uitgeroepen tot Ploegjaar, het is 100 jaar geleden dat de kunstenaarsvereniging De Ploeg werd opgericht. De Ploegleden lieten zich vaak inspireren door het landschap van het Hogeland. Ook voor veel hedendaagse kunstenaars is het Hogeland nog steeds een grote inspiratiebron.
Galeriehouder Ankie Onnes vroeg 12 kunstenaars zich te laten inspireren door de werkwijze, het kleurgebruik en de onderwerpen van De Ploeg.
Welkom om te komen genieten van het verrassende resultaat.

26 mei t/m 29 juli 2018

In zijn allereerste solo-expositie brengt Cees Vegh een ode aan het Nederlands landschap.
Hij is gefascineerd door de snijvlakken van land, water en lucht.
Twee jaar heeft Cees aan deze expositie gewerkt.

24 maart t/m 20 mei 2018

Dit jaar bestaat hoogdrukkersvereniging HOLT 20 jaar.
Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Holt is een vereniging van 22 grafici met een passie voor hoogdruk.
Ter gelegenheid van dit jubileum is een prachtige luxe doos met 22 prenten uitgegeven. De prenten zijn afgebeeld op de uitnodiging.

Zondag 25 maart 2018 is de feestelijke opening.
Om 14.30 uur spreek Fronique Oosterhof, directeur GRID, Grafisch Museum Groningen het openingswoord.
Met plezier nodigen wij u uit om de opening met ons te vieren en te komen genieten van de expositie.

11 november t/m 17 december 2017

Solo-expositie van Antje Sonnenschein ter gelegenheid van haar 65e verjaardag!

In de schilderijen van Antje is de liefde voor het Groninger landschap terug te vinden: de kleuren, de motieven, het weidse, de zo typerende boerderijen, de akkers; afhankelijk van het seizoen zo verschillend van kleur.
De toeschouwer wordt uitgenodigd in de schilderijen te stappen om langs de geurende korenvelden of over de Waddendijk te wandelen. Met krachtige verfstreken schildert ze het Hogeland, het land dat elke dag boeit en dé inspiratiebron voor Antje Sonnenschein (1952).

Zaterdag 11 november voorbezichtiging van 13.00 tot 17.00 uur.
Zondag 12 november om 14.30 uur feestelijke opening. René Paas, Commissaris van de Koning, spreekt het openingswoord.

Antje is tijdens de expositie aanwezig op zondagmiddag 12 en 26 november en 10 en 17 december.

16 september t/m 5 november 2017

Deelnemende kunstenaars: Jolanda Verdegaal, Ewoud de Groot, Roos Schuring, Hans Jouta, Edzard Krol, Cees Vegh, Henk van Donk, Gertjan Scholte-Albers, Elwin van der Kolk, Gijs Kos, Piet van de Hoef, Sonja Brussen, Janhendrik Dolsma, Dorus Brekelmans en Christiaan Afman.

Pin It on Pinterest