Elwin van der Kolk, Passie voor vogels!

Zaterdag 16 maart t/m zondag 12 mei 2019

Elwin van der Kolk (1972), is bioloog en natuurschilder.
‘De schoonheid van de natuur blijft mij boeien. Met name vogels steken daar met kop en vleugels boven uit. Ik ben steeds meer onder de indruk van hun perfectie. De diversiteit aan vormen, kleuren, patronen, gedragingen en geluiden is zo groot, dat ik er nooit genoeg van zal krijgen. Van jongs af aan probeer ik hun vorm te vangen in klei, potlood. Lego, hout en de afgelopen 30 jaar vooral met acrylverf. Mijn doel is om hun schoonheid vast te houden, te begrijpen. Ontmoetingen met vogels staan dan ook aan de basis van mijn schilderijen. Ik wil de schoonheid laten zien in iets waar anderen misschien aan voorbij gaan. Het mooie van een Vierkante meter natuur.”
Elwin mag zich één van de bekendste vogelschilders van Nederland noemen. Hij is huisiIIustrator van de Vogelbescherming en maakte illustraties voor talloze publicaties van o.a. KNNV-uitgeverij en SOVON. Zijn werk werd 9 keer toegelaten tot de prestigieuze expositie Birds in Art in de VS en hij is lid van de Society of Animal Artists.

Zaterdag 16 maart feestelijke opening om 14.30 uur.
Nico de Haan, dé vogelkenner van ons land en bekend van o.a. het tv-programma De baardmannetjes, spreekt het openingswoord.

Pin It on Pinterest

Share This