Kunstenaar
Home »  » Dorus Brekelmans

Dorus Brekelmans

Dorus Brekelmans (Waalwijk, 1972)

Studeerde Publiciteitstekenen aan S.I.S.A in Antwerpen, België. Hij vervolgde zijn studie aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen, richting Toegepaste Grafiek en illustratie, waar hij in 1998 afstudeerde.

Na zijn studie ging Brekelmans onmiddellijk aan de slag als zelfstandig kunstschilder en illustrator, eerst woonachtig in Breda en later in Ulvenhout. Sinds 1998 verzorgt hij commercieel artwork voor uiteenlopende projecten in binnen- en buitenland.
De laatste jaren heeft Brekelmans zich meer en meer toegelegd op zijn werk als kunstschilder.
Sinds 2006 wordt zijn werk met regelmaat tentoongesteld en wordt hij vertegenwoordigd door verschillende vooraanstaande kunstgaleries in Nederland. In 2013 en 2015 kreeg Brekelmans de kans Nederland zijn werk te tonen. In het populaire tv-programma ‘Sterren op het Doek’ schilderde hij de portretten van astronaut André Kuipers en presentator Robert ten Brink. Beide keren werden zijn portretten uitgekozen door de Bekende Nederlanders.

Zijn schilderijen zijn figuratief. Vaak is realisme de basis van zijn doeken. Toch is Brekelmans niet zozeer een realist maar eerder een impressionist te noemen.
De kunstenaar werkt afwisselend in acrylverf of olieverf op doek of paneel. De formaten van zijn schilderijen variëren van klein tot groot. De materiaalkeuze is vaak afhankelijk van het onderwerp van zijn schilderijen. De verf wordt vrij spontaan en soms expressief met penselen of met het paletmes aangebracht. Zijn kleurpalet is overwegend helder te noemen.
Dorus klampt zich niet vast aan steeds hetzelfde thema maar werkt aan uiteenlopende onderwerpen. Terugkerende thema’s zijn mensen, kinderen, dieren, strand en zee, beweging, stilleven, dans, sport en portret.

Pin It on Pinterest

Share This