Workshops

In Galerie Het Raadhuis hoeft het niet bij kijken alleen te blijven. U kunt ook zelf aan de slag onder de inspirerende leiding van Antje Sonnenschein en Theo Onnes, beiden bekend beeldend kunstenaar en werkzaam als docent.

De workshops zijn geschikt als kennismaking, maar ook als verdieping voor de meer ervaren schilder. Het creatieve resultaat neemt u natuurlijk mee naar huis: zo heeft u een uniek aandenken aan een inspirerende dag!
Wij werken in onze groepsruimte waar alle materialen voor u klaarstaan. In het dorp Wehe den Hoorn, 3 kilometer van Eenrum, beschikken wij over een eigen school. De voormalige basisschool ‘De Weerborg’ is door ons omgetoverd tot een bruisend centrum voor de schilderkunst.

Praktische informatie

Een workshop schilderen kost € 75,00. Dat is inclusief alle materialen, koffie of thee en een uitgebreide lunch.
De workshops beginnen om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur.

Wilt u een workshop combineren met een weekend op het Groninger Hogeland – Het Lauwersmeer en de Waddenkust zijn heel dichtbij – dan wijzen wij u met plezier op diverse goede restaurants en bijzondere overnachtingsadressen in de nabijheid van de galerie en de school.

U kunt ook een workshop volgen met uw eigen groep. Wij kunnen in overleg een thema, datum en tijdsduur met u plannen.

Aanmelden

Voor overleg of aanmelden voor één van onze workshops kunt u een e-mail sturen naar kunst@galeriehetraadhuis.nl of telefonisch contact opnemen via 0595-497002 of 06-30289626.

Programma 2017

Vrijdag 13 oktober 2017

Het is herfst. De bladeren beginnen te verkleuren. Van geel en bruin tot oranje en rood. Als ze bij gunstig weer aan de bomen blijven hangen, tijdens een “Indian Summer”, is dat een prachtig gezicht!
We schilderen de kleuren van de herfst, landschappen, bomen en bossen.
We komen tot de ontdekking hoe belangrijk ondergronden in verschillende kleuren zijn.
Ook kijken we naar het werk van de Canadese Group of Seven die in 2012 in het Groninger Museum te zien was.

Techniek/materialen:

Acrylverf op paneel.

Zaterdag 14 oktober 2017

De uitgestrektheid van het Hogeland met zijn prachtige wolkenluchten en diep geploegde akkers heeft ook in het verleden veel kunstenaars uitgenodigd om te schilderen. De vette, omgeploegde aarde die zich in dieppaarse tinten toont, in de verte hier en daar een boerenerf, kerktorens die als een baken in het landschap staan en eeuwenlang de wandelaar de weg wijst.
Al dit moois schilderen we vandaag, met de nadruk op de losse toets, levendige toets.

Techniek/materialen:

We willen dit thema graag op grote doeken schilderen formaat 80/70 of 70/60. U kunt zelf een doek meenemen of deze bij ons kopen. Natuurlijk mag u ook op onze panelen van 40/50 werken.

Zaterdag 18 en/of zondag 19 november 2017

Docente Birgit Koopsen is wereldwijd bekend. Zo gaf zij workshops in New York, Toronto, Helsinki, Lyon en Tel Aviv en in veel andere plaatsen en steden in Europa.
Het project dat tijdens deze workshop wordt gemaakt is een combinatie van collage en schilderen/tekenen. Deelnemers maken eerst hun eigen collagemateriaal met behulp van acrylverf, inkt en stempels en verwerken dit vervolgens als achtergrond op paneel als basis voor het schilderij.

Techniek/materialen:

Acrylverf, stiften, stempels, inkt, papier op paneel

Pin It on Pinterest

Share This