Workshops

In Galerie Het Raadhuis hoeft het niet bij kijken alleen te blijven. U kunt ook zelf aan de slag onder de inspirerende leiding van Antje Sonnenschein en Theo Onnes, beiden bekend beeldend kunstenaar en werkzaam als docent.

De workshops zijn geschikt als kennismaking, maar ook als verdieping voor de meer ervaren schilder. Het creatieve resultaat neemt u natuurlijk mee naar huis: zo heeft u een uniek aandenken aan een inspirerende dag!
Wij werken in onze groepsruimte waar alle materialen voor u klaarstaan. In het dorp Wehe den Hoorn, 3 kilometer van Eenrum, beschikken wij over een eigen school. De voormalige basisschool ‘De Weerborg’ is door ons omgetoverd tot een bruisend centrum voor de schilderkunst.

Praktische informatie

Een workshop schilderen kost € 75,00. Dat is inclusief alle materialen, koffie of thee en een uitgebreide lunch.
De workshops beginnen om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur.

Wilt u een workshop combineren met een weekend op het Groninger Hogeland – Het Lauwersmeer en de Waddenkust zijn heel dichtbij – dan wijzen wij u met plezier op diverse goede restaurants en bijzondere overnachtingsadressen in de nabijheid van de galerie en de school.

U kunt ook een workshop volgen met uw eigen groep. Wij kunnen in overleg een thema, datum en tijdsduur met u plannen.

Aanmelden

Voor overleg of aanmelden voor één van onze workshops kunt u een e-mail sturen naar kunst@galeriehetraadhuis.nl of telefonisch contact opnemen via 0595-497002 of 06-30289626.

Programma 2018

Vrijdag 21 september 2018

Het is het Ploegjaar, ook in Galerie Het Raadhuis wordt 100 jaar De Ploeg gevierd met de expositie ‘Ode Aan de Ploeg’ een visie op de Ploeg door hedendaagse kunstenaars. Daarom beginnen we deze workshop iets eerder om eerst samen in Het Raadhuis de expositie te bekijken en geïnspireerd te raken. Daarna schilderen we in onze school het Groninger Landschap in de sfeer van de Ploeg.
We kunnen in gedempte kleuren werken of in prachtige aardtinten om een vervagende horizon te benadrukken. De door de wind geteisterde bomen langs de Waddenkust, de bomen rondom de boerderijen roepen om stilte. De heftigheid van de elementen kunnen we weergeven door gebruik te maken van complementaire kleuren. We zien dat ook terug in de werken van de Ploeg. Een waaiende boom wordt met rood geschilderd en wolken in Pruisisch blauw. Door te werken met mediums en materialen om de verf dikker te maken komen we tot een zeer losse manier van schilderen.
Het Groninger Land met forse kwaststreken neergezet.

We willen deze dag graag op wat grotere doeken schilderen, deze mag u zelf meenemen of bij ons aanschaffen.

Techniek/materialen:

Acrylverf, mediums, patelmessen.

Zaterdag 22 september 2018

Reflecties zijn overal te vinden waar water is. De grachten in de steden, plassen, meren, sloten. Water reflecteert, water is kleurloos en toch verandert de kleur door de invloed van de omgeving. Als de lucht donker is oogt het water donkerder. Maar ook kleine reflecties van witte wolken of van de zon zijn zichtbaar. Boten die reflecteren in het water of een koe aan de slootkant. Het kleinste zuchtje wind brengt water in beweging, deze beweging is goed weer te geven door reflecties te schilderen. Het is een uitdaging om reflecties te schilderen!

Techniek/materialen:

Acrylverf op paneel.

Vrijdag 2 november 2018

Het geheim van een schilderij.
Een schilderij is als een kijkdoos. Laag over laag kom je zoekend naar een beeld. De wetten van de schilderkunst mag je naar je eigen hand zetten, ga het avontuur met ons aan! Leer over ondergrond, schaduw- en lichtpartijen, vormen en restvormen.
Wat je blijft zien in het uiteindelijke beeld zit soms dieper dan je zou verwachten.
We schilderen vandaag naar de waarneming. De tafels liggen vol met mooie, interessante voorwerpen. Natuurlijk mag je ook je eigen voorwerp meenemen en schilder je toch liever naar een fotovoorbeeld, ook dat mag.

Techniek/materialen:

Acrylverf op paneel.

Zaterdag 3 november 2018

We gaan op reis en nemen mee…

We horen vaak dat mensen hun schildermateriaal meenemen op reis en er uiteindelijk weinig mee doen. Het is teveel gedoe, de verf droogt snel door de warmte en zo zijn er nog meer denkbare redenen.
Tijdens deze workshop besteden we er aandacht aan om op een leuke en comfortabele manier om te gaan met bepaalde gereedschappen en technieken te gebruiken die geschikt voor onderweg.
We werken op verschillende ondergronden. We schetsen en schilderen.
Het leren om vlotte schetsen te maken is een belangrijke basis in de schilderkunst, ook al gaat u nooit op reis.
Een leuke, vlotte workshop die zin maakt om op reis te gaan!

Techniek/materialen:

Acrylverf, houtskool, krijt, paneel en papier.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang nieuws over workshops voortaan per e-mail.
 

Pin It on Pinterest

Share This