Kunstenaar
Home »  » Ton de Vreede

Ton de Vreede

De aanleiding tot mijn werk wordt gehaald uit de mythologie. De aangesneden thema’s (natuur, ethiek, verlangen etc., die ogenschijnlijk gewone alledaagse dingen) blijken nog steeds een grote actuele/universele waarde te bezitten, en zijn min of meer een neerslag van mijn ‘reis’ door het leven. Deze reis wordt mede gevisualiseerd door het gebruik van bootvormen en wagentjes. De wagentjes zijn onder meer verbeeldingen van menselijke eigenschappen en karaktertrekken.

Door de vormgeving en het materiaalgebruik kom ik tot boeiende, soms humoristische verbeeldingen van mijn onderwerpen.
Ik werk met steen, glas en metaal. Vooral de tegengestelde eigenschappen van het materiaal zijn interessant. Het contrast vormt een leidraad in mijn werk, zowel inhoudelijk als in de vormgeving en het materiaalgebruik: massief – transparant, open – gesloten, licht – donker, leven – dood, zwart – wit en organisch – geometrisch zijn hiervan enkele voorbeelden.

Tegenwoordig worden er ook bestaande voorwerpen verwerkt in de beelden. Dit versterkt het contrast met het gefantaseerde deel van het beeld en combineert zo het alledaagse (massaproduct) met het unicum (individuele inbreng).
Zoveel mogelijk wordt gebruik gemaakt van het ‘afvalmateriaal’ van glas-, steen- en metaalverwerkende bedrijven. Ook mijn eigen ‘restmateriaal’ kan dienen als bron van inspiratie.

Pin It on Pinterest

Share This