Kunstenaar
Home »  » Robin d’Arcy Shillcock

Robin d’Arcy Shillcock

“Als schilder ben ik een onverbeterlijke realist, maar met romantische inslag: ik geloof dat goede figuratieve kunst mensenharten weet te beroeren. Mijn keuze voor de geschilderde realiteit heeft alles te maken met mijn verwondering over de wereld, die vol verhalen zit. Mijn zoektocht daarnaar verschaft mij een rijkdom aan situaties die in mijn herinnering nagloeien.
Het op locatie werken, met het penseel als verlengstuk van het zoekende oog, vormt de basis van mijn werk. In het atelier worden de schetsen verhevigd in een proces van ‘strippen’ totdat een vereenvoudigd, maar sterk beeld in de plaats komt van wat ik ervoer en zag.
Schilderen is enerzijds intoxicatie, anderzijds ambacht, labeur in solitude. In het verbeelden van fragmenten van mijn leven komen verbindingen tot stand tussen het nu en hetgeen opgelost is in de stroming van de tijd. Ik schilder om het voortschrijden van de tijd langzamer te doen gaan, en om te kunnen zeggen: Zie, dit was zo’n moment uit het leven dat ik niet wilde laten verdwijnen in het niets.”

Robin d’Arcy Shillcock (1953) geniet een internationale reputatie als beeldend kunstenaar, schrijver en organisator van kunstprojecten.
Zijn werk is opgenomen in museale, particuliere en bedrijfscollecties in acht landen. Zijn boeken over kunst en reizen verschenen in vijf talen.

Pin It on Pinterest

Share This