Home » Kunstenaars » Hans Jouta

Hans Jouta

Hans Jouta is opgegroeid bij de uitgestrekte waddenkust van Friesland. Dit kenmerkende landschap is de bron van de verbondenheid die hij voelt met de natuur. En zijn bijzondere relatie van mens tot dier. Het is deze combinatie waarmee Hans een dieper gevoel legt in zijn beelden. Bij elke creatie is de menselijke maat en vorm samen met de natuur zijn inspiratiebron. Het gevoel voor vorm, ruimtelijk inzicht, het observeren en vertalen van deze observaties naar een met eigen handen gemaakt vorm is essentieel voor het 3 dimensionaal werken.

Doordat Hans is opgegroeid met het bewerken van metaal, kan hij op geheel eigen wijze deze materie bewerken tot elke door hem gewenste vorm.
Hans boetseert direct met brons, waarbij de vormen worden aangebracht door buigen, snijden, kloppen, smelten, lassen en verhitten. Dit leidt tot unieke beelden met een geheel eigen karakter waarvan er geen tweede exemplaar bestaat. De laatste fase van een beeld, het afwerken en patineren wordt bewust ook door Hans Jouta verzorgd. Zo is er het vertrouwen dat uitsluitend kunstwerken worden gerealiseerd waaraan alle aandacht is besteed.

Pin It on Pinterest

Share This