Home » Blogs » Haar meisje

Haar meisje

7 november 2017 | 0 Reacties

Onlangs kwam ze binnen. We begroetten elkaar kort, het was druk. Even later vroeg ze naar het meisje met het schepje van Dorus Brekelmans. Ze had op Facebook gezien dat ik Dorus vroeg het schilderij naar me toe te sturen.
We pakten het tevoorschijn en het gebeurde. Verliefd, ik zag het.
Ze nam het schilderij mee op zicht.
De volgende ochtend al een bericht, ik mag het hier delen.

“Goedemorgen Ankie!
Ik ben helemaal verliefd… !! Op “mijn mooie meisje”. Ik had helemaal niet nagedacht over een plekje voor haar; maar het was er al 🙂. Op de mosterdgele wand naast de eettafel hingen twee ingelijste werkjes. We haalden ze weg om er “even” ’t meisje van Dorus uit te proberen…Bam. Ze was direct perfect op haar plaats en is er niet meer weg geweest. Zelfs de bestaande haakjes pasten en dienen nu de pracht van Brekelmans.
Het meisje heeft haar thuis gevonden… Mijn gezin heeft haar ook in hun hart gesloten.

Zo mooi…De voorzichtige en zorgvuldige aandacht waarmee dit meisje haar stapjes voorwaarts zet… Zoekend? Met het schepje in hand: klaar om iets moois te scheppen als het zich aandient.
Het is zo symbolisch voor mijn eigen leven.
Ik raak niet uitgekeken op haar: de kleuren, de penseelstreek, geweldig! Ze staat voor mijn eigen innerlijk kind, maar vooral ook voor die prachtige, pure kinderen die ik als kunstzinnig kindercoach ontmoet en begeleid.”

Het mooie meisje is thuis, op een prachtige plek bij een geweldige vrouw die haar emoties zo open deelt.
Zij is kindercoach. Ze geeft weerbaarheidstrainingen, workshops voor ouders en kinderen.
Kijk maar eens op
http://www.jikkecoaching.nl

Dankjewel Jetske, voor onze fijne, open ontmoeting. Voor de aankoop, voor je mooie woorden en dat ik ze mag delen.

#kunstisemotie.

Schilderij: Dorus Brekelmans, olie op doek, 80 x 100 cm.

0 reacties

Reageer

Pin It on Pinterest

Share This